LexNavigator - Noutăţi legislative

Termeni și condiții. Acord de licență

Citiți cu atenție și utilizați serviciul LexNavigator 3F numai după acceptarea lor

LexNavigator 3F / mobil
Acord de Licenta, Termeni si Conditii de utilizare

1. Daca nu sunteti de acord cu termenii si conditiile licentei nu instalati acest program. Pentru versiunea 3F, puteti face asta selectand "Nu accept conditiile", "Abandon", "Yes".

2. Instaland sau utilizand acest software in orice fel indicati intelegerea si acceptarea termenilor si conditiilor licentei. Pentru v. 3F pasii in ecranul de instalare sunt "Accept conditiile", "Inainte"

3. Definitii
În intelesul acestui acord, urmatorii termeni vor fi definiti dupa cum urmeaza:
- Utilizator - orice persoana interesata de furnizarea serviciului sau care utilizeaza Serviciul;
- Serviciu - accesul utilizatorului la programe informatice si la Informatii transmise prin Internet, prin intermediul Solutiei.
- Solutie - totalitatea programelor informatice realizate de furnizor, ce conlucreaza la functionarea serviciului (incluzand aplicatia LexNavigator din Google Play Android, App Store iOS, din LexNavigator 3F, site-uri web, servere etc.).
- Informatii - totalitatea datelor si informatiilor realizate/proprietate a furnizorului care sunt oferite sau accesate in cadrul Serviciului, inclusiv documentatia asociata, materiale video de instruire, fisiere de actualizare a aplicatiilor furnizate si orice copie a acestora.


4. Acest contract de licenta reprezinta o conventie legala între dumneavoastra (ca persoana fizica sau persoana juridica utilizator final) si UltraTech Group pentru utilizarea Solutiilor, Informatiilor si Serviciilor oferite de UltraTech Group. Toate acestea sunt protejate de legislatia privind drepturile de autor si proprietatea intelectuala.

5.1. Utilizarea Serviciului presupune existenta unei conexiuni la Internet functionale, fara intreruperi, avand viteza minima de 128Kbps. Cheltuielile legate de asigurarea si intretinerea acestei conexiuni cad în sarcina exclusiva a Utilizatorului.

5.2. Utilizarea Serviciului, in fgunctie de solutia alease la utilizare, presupune: - pentru v. 3F existenta unui computer cu sistem de operare Windows 7, 8, 10 perfect functional, caracteristici minime: procesor 1GHz, 2GB RAM, 5GB liberi pe HDD. Cheltuielile legate de asigurarea si intretinerea acestui computer cad în sarcina exclusiva a Utilizatorului.
- pentru v. mobila existenta unui telefon sau a unei tablete cu sistem de operare Android (min v. 4.4, recomandat v. 5) sau iOS (min. v. 8, recomandat v. 9), perfect functionale, avand caracteristici minime: procesor 1GHz, 1GB RAM, 25MB liberi pe memoria device-ului. Cheltuielile legate de asigurarea si intretinerea telefonului/tabletei cad în sarcina exclusiva a Utilizatorului.

6.1 Utilizatorul este de acord sa foloseasca Serviciul numai în cu respectarea urmatoarelor obligatii:

a) UltraTech Group va ofera, numai dumneavoastra, licenta neexclusiva, netransmisibila si limitata la drepturile specificate mai jos, pentru Solutia si Informatiile utilizate sau accesate in cadrul Serviciului. Drepturile de autor asupra Solutiei si Informatiilor apartin UltraTech Group. Solutia si Informatiile sunt doar licentiate limitat, neexclusiv si netransmisibil, nu vandute. Toate drepturile asupra lor, incluzind toate copiile, apartin si ramin firmei UltraTech Group. Acceptati, pe aceasta cale, sa luati toate masurile necesare, pentru a respecta si proteja dreptul de autor apartinind firmei UltraTech Group. Sunt interzise sublicentierea, închirierea, modificarea, vinderea, distribuirea, crearea de produse derivate, transferarea (electronic sau pe alta cale), imprumutarea, cedarea sau împartirea Solutiei sau Informatiilor accesate in cadrul Serviciului. De asemenea, sunt interzise piratarea, recompilarea, dezasamblarea, adaptarea, modificarea sau orice alta încercare de a descoperi codul sursa al Solutiei. Licenta acordata aici va începe la data la care veti instala Solutia si va continua doar pâna la sfârsitul perioadei pentru care licenta a fost achizitionata. Produsul nu mai poate fi utilizat dupa expirarea licentei. Ati luat cunostinta si sunteti de acord ca Solutia si Informatiile aferente Serviciului furnizat reprezinta informatii confidentiale si aflate sub drept de proprietate si sunt protejate de legile privind dreptul de proprietate intelectuala, industriala si alte legi aplicabile în vigoare în România.

b) sa nu distribuie, publice, reproduca, afiseze, transmita, transfere, acorde licente, modifice, creeze produse derivate, vânda orice fel de Informatie, Solutie sau Serviciu obtinute de pe sau prin intermediul utilizarii acestui Serviciu;

c) sa nu permita vreunui tert sa foloseasca Serviciul neautorizat, sa nu comunice vreunui tert informatii de securitate confidentiale precum nume sau parola de acces la Serviciu.

d) sa nu foloseasca Serviciul pentru a transmite sau a receptiona materiale care contravin dispozitiilor legale în vigoare sau au un continut abuziv, amenintator, vulgar, obscen, defaimator, ofensator sau încalca orice alt drept de proprietate intelectuala.

e) sa nu desfasoare sau sa sustina activitati interzise precum:
- trecerea neautorizata peste serviciul de autentificare al Utilizatorului sau alte servicii de securitate ale oricarei retele, server, server web sau cont de utilizator
- interferenta sau abuzarea Serviciului, referitor la oricare Utilizator, retea sau server, în acest fel blocând accesul total/partial la/de la Serviciu sau afectand negativ Servicul.
Utilizatorii care violeaza securitatea sistemelor sau retelelor vor fi actionati în instanta, civil si penal.

f) sa instaleze si utilizeze Solutia pe un numar de calculatoare limitat la numarul total de licente de Utilizator detinute.

g) sa acceseze Informatiile numai prin intermediul Solutiei, orice alta metoda de acces fiind considerata ilegala..

6.2 Beneficiarul accepta, pe aceasta cale, utilizarea protectiei software sau hardware instalata odata cu programul furnizat, fara nici o obiectie.

6.3 Beneficiarul accepta ca Furnizorul nu poarta nici o raspundere pentru nefunctionarea totala sau partiala a Serviciului din cauza unor incompatibilitati cu alte programe sau incompatibilitati de natura hardware, indiferent de natura sau cauza acestora.

6.4 Beneficiarul este de acord ca UltraTech Group nu ii garanteaza ca Solutia ii va satisface cerintele, nu ii garanteaza functionarea neîntrerupta, la timp, sigur a Serviciului, lipsa erorilor sau posibilitatea corectarii acestora, Serviciul sau serverul care îl pune la dispozitia Utilizatorilor este lipsit de virusi sau alte componente care ar putea dauna Utilizatorilor. Aceasta Solutie software este furnizata 'ca atare, asa cum e disponibila' si UltraTech Group nu este responsabila pentru alte garantii, directe sau indirecte, explicite sau implicite, ce se refera la produse, actualizari, informatii, imbunatatiri sau suportul asociat acestora, orice alte materiale sau servicii furnizate. UltraTech Group declina in mod explicit orice garantii si conditii implicite, incluzand fara limitare, pe cele ale vandabilitatii, utilizarii intr-un anumit scop, acuratetei datelor, a continutului informational, integrarii sitemului, indiferent daca aceasta reiese din lege, statut, functionare sau comert.

6.5 Orice Utilizator îsi asuma riscul legat de calitatea si performanta Serviciului. UltraTech Group nu va fi responsabila, în niciun caz, pentru daune de orice natura, incluzând, fara limitare, daune directe sau indirecte, rezultate din utilizarea, performanta sau functionarea Serviciului, pentru ca se actioneaza sau se abtine de la actiuni ca urmare a consultarii Informatiei furnizate in cadrul Serviciului. Firma UltraTech Group sau angajatii ei nu sunt responsabili pentru nici o pierdere ocazionata vreunei persoane fizice sau juridice care actioneaza sau se abtine de la actiuni ca urmare a consultarii Informatiei continute/ oferite de acest Serviciu.
Informatiile continute nu se substituie informatiilor sau actelor oficiale, ele au caracter informativ si nu pot fi folosite ca baza legala pentru actiuni sau demersuri in fata tertilor. UltraTech Group nu raspunde pentru eventuale neconcordante care pot apare in cadrul Serviciului intre informatiile oferite si datele reale. In luarea unei decizii recomandam consultarea si altor surse de informare, raspunderea deciziei apartinand in totalitate Utilizatorului. Consultanta oferita prin intermediul Serviciului are doar caracter de parere si interpretare a angajatilor si colaboratorilor UltraTech Group si nu se substituie consultantei acordate de un avocat in temeiul unui contract de asistenta juridica. Folosind acest Serviciu, sunteþi de acord ca, indiferent de circumstanþe, atât angajatii cât ºi consultanþii colaboratori nu vor putea fi fãcuþi rãspunzatori pentru parerile sau informaþiile furnizate sau omise sau continute sau pentru consecintele faptului de a fi urmat sau nu parerile oferite în cadrul serviciului.

6.6 In niciun caz responsabilitatea UltraTech Group, daca aceasta este stabilita de catre o instanta judecatoreasca sau un tribunal arbitral, rezultata în orice mod din sau în legatura cu furnizarea Serviciului conform acestor conditii, este limitata în cazul fiecarui eveniment sau în cazul oricarei serii de mai multe evenimente la 50 de Euro. Declaratiile de limitare si declinare a responsabilitatii de mai sus se vor aplica indiferent daca acceptati sa folositi, evaluati sau testati Serviciul.

6.7 LexNavigator poate contine erori si nu este destinat utilizarii intr-un mediu cu risc crescut sau care necesita o performanta sau functionare in conditii de securitate marita. Acest produs nu este destinat utilizarii in domeniul aviatiei sau controlul traficului aerian, in domeniul nuclear, in sisteme de comunicatii, in domeniul militar, sisteme de mentinere a vietii sau alte domenii in care aparitia unei erori ar putea cauza ranirea sau moartea unor persoane sau daune ale proprietatii.

6.8 Utilizatorul este de acord sa exonereze de raspundere UltraTech Group, atât cu privire la orice pretentie ridicata de catre un tert, ca urmare a utilizarii Serviciului de catre Utilizator, cât si cu privire la orice pierdere (directa, indirecta, pe cale de consecinta sau de alta natura), costuri, actiuni, procese, pretentii, cheltuieli (inclusiv cheltuieli de judecata) sau alte raspunderi, suferite ca urmare a încalcarii sau ignorarii de catre Utilizator a acestor conditii.

7. Continut difuzat sau transmis de terti
7.1 Intelegeti ca tot continutul, adica informatii, date, grafice, text, fotografii, software, mesaje, indiferent daca au fost afisate în mod public sau transmise individual, privat, revin în responsabilitatea unica a persoanei care a fost sursa unor astfel de materiale. Aceasta înseamna ca dumneavoastra si nu UltraTech Group, sunteti în întregime responsabili pentru toate materialele pe care le încarcati, puneti la dispozitie în mod public pe contul pus la dispozitie de UltraTech Group. UltraTech Group nu controleaza, ci doar eventual monitorizeaza continutul transmis si astfel, nu garanteaza calitatea sau acuratetea acestui continut. In plus, Utilizatorul va fi singura persoana responsabila de eventualele distrugeri cauzate computerului de pe care este accesat Serviciul sau de alte pierderi de date ce pot rezulta din descarcarea oricaror materiale.
7.2 Sunteti de acord sa nu folositi Serviciul pus la dispozitie de UltraTech Group pentru a:
- difuza sau transmite în alt mod orice continut pentru care nu aveti dreptul legal de transmitere sau difuzare în orice conditii, sub orice sistem juridic, romanesc sau strain, relatii contractuale sau de încredere (cum sunt informatiile confidentiale, cele aflate sub drept de proprietate, aflate sau dezvaluite ca parte a relatiilor de serviciu sau aflate sub incidenta acordurilor de confidentialitate);
- difuza sau transmite în alt mod orice tip de publicitate.
- difuza sau transmite în alt mod orice material care contine virusi sau orice alt tip de cod, fisiere, sau programe care sunt create sa distruga, întrerupa sau sa limiteze functionarea oricarui alt software, componente hardware sau echipament de telecomunicatii.

7.2. UltraTech Group nu detine drepturi de proprietate asupra continutului difuzat sau transmis în spatiul pus la dispozitia Utilizatorilor. Trimitând continut pentru includerea în spatiul pus la dispozitia Utilizatorilor, dati permisiunea UltraTech Group de a reproduce, modifica, adapta si publica continutul respectiv, fara plata si prin orice mijloc. Ati luat la cunostinta ca echipa UltraTech Groupîsi rezerva dreptul (nu si obligatia) de a sterge, dupa cum crede de cuviinta, orice continut disponibil prin intermediul sau, care este intrun mod sau altul incompatibil cu scopul acestui Serviciu. Sunteti de acord ca trebuie sa evaluati si sa suportati toate riscurile asociate cu folosirea oricarui continut, inclusiv cel legat de exactitatea sau utilitatea unui astfel de continut.

7.3 Pentru a folosi Serviciul va obligati sa furnizati date adevarate, exacte si complete despre dumneavoastra asa cum este cerut de formularul de înregistrare si sa le actualizati, atunci când situatia o cere, pentru a fi adevarate, exacte si complete. In caz contrar UltraTech Group are dreptul sa suspende sau sa desfiinteze contul dumneavoastra si sa refuze toate încercarile curente sau viitoare de folosire a Serviciului. De asemenea, UltraTech Group este exonerata de orice raspundere pentru orice fel de prejudiciu cauzat Utilizatorului ca urmare a furnizarii de catre acesta a unor date neconforme cu realitatea sau incomplete.

7.4 Sunteti de acord sa despagubiti UltraTech Group de orice pretentii sau cereri, inclusiv cheltuieli de judecata sau onorarii pentru avocati, facute de o terta persoana sau organizatie datorita sau reiesind din continutul difuzat sau transmis de dvs. sau datorita folosirii Serviciului sau violarii oricaror drepturi ale acelui tert.

7. Ati luat la cunostinta si sunteti de acord ca UltraTech Group poate stabili un set de practici generale si limitari privind folosirea Serviciului. În prezent, conectare la contul este considerat login-ul realizat cu succes folosind numele de cont si parola iar deconectare este considerata atat inchiderea programului informatic LexNavigator 3F sau varianta pentru dispozitive mobile, cat si orice cauza enumerata in continuare: intreruperea conexiunii Internet, deconectarea automata datorata administrarii serverului folosit pentru acces, deconectarea ca urmare a abuzarii serverelor de acces prin efectuarea repetata de cautari excesiv de lungi ca durata, inoperabilitatea computerului folosit prin intreruperea alimentarii cu energie electrica, inchiderea fortata sau defectarea hard/soft a acestuia. Pentru versiunea 3F, taxarea se efectueaza la unitatea indivizibila de 30 de minute. Orice perioada mai mica de timp se rotunjeste superior la o unitate de 30 de minute. O unitate minima de consum este echivalentul a 30 de minute de acces la Serviciu. Consumul este calculat ca fiind timpul intre fiecare conectare si deconectare, calculat in numar intreg de unitati. Practic, consumul se calculeaza asftel: timpul in minute scurs intre fiecare conectare si deconectare, impartit la 30 si rotunjit totdeauna superior la urmatorul numar intreg. Asftel daca intre conectare si deconectare s-au scurs 20 de minute, se considera consumata o unitate. Daca s-au scurs 55 de minute, se considera consumate doua unitati. Un cont nu poate fi accesat simultan decat in limita numarului de licente simultane achizitionate. Unitatile achizitionate vin insotite de o perioada de valabilitate, dupa expirarea careia, unitatile se pierd daca nu au fost consumate. Un cont nu poate fi accesat simultan decat in limita numarului de licente simultane achizitionate. Abuzurile de acces, detectat prin numarul mare (peste 10*(numar de licente simultane)) de IP-uri distincte de la care se acceseaza Serviciul intro luna, atrage suspendarea contului. Unitatile neconsumate nu se reporteaza in luna urmatoare. Dupa consumarea unitatilor incluse, accesul este suspendat pana la reincarcarea contului. Orice reclamatie privind consumul unitatilor de acces se depune in cel mult trei zile de la evenimentul reclamat, sesizarile tardive nefiind acceptate. Perioada investigata nu poate fi mai lunga de treizeci si unu de zile anterioare datei depunerii reclamatiei. Reclamatiile se solutioneaza in maxim 30 de zile.
Pentru toate versiunile online, incercarile esuate repetate de login datorate furnizarii gresite a numelui de cont sau a parolei duc la blocarea IP-ului de la care se fac aceste incercari.
Un cont pentru device-uri mobile (telefoane, tablete) nu poate fi accesat decat de pe dispozitivele inrolate in acest sens, in limita numarului maxim de dispozitive pentru acces achizitionat. Implicit acest numar este unu. Un cont nu poate fi utilizat simultan de pe mai multe dispozitive, acceptand prin prezentul acord protectia instalata in acest sens. Dupa login contul este rezervat acelui dispozitiv timp de o ora, interval in care nu mai poate fi utilizat de alt dispozitiv, chiar daca este inregistrat in lista dispozitivelor care au acces potential.
Accesarile excesive ale serviciului (peste 30 de solicitari trimise catre serverele noastre in termen de 5 minute, accesari repetitive la interval mai mic de un minut, fara intrerupere, pe durate mai mari de o ora, accesari simultane de la ip-uri diferite sau accesari repetitive generate de sisteme automate) conduc la blocarea imediata a contului respetiv si interzicerea accesului la acest serviciu.
8. Sunteti de acord ca UltraTech Group, fara nici o notificare prealabila, va poate bloca accesul la contul Dvs, la utilizarea Serviciului sau sa scoata si sa stearga orice continut din cadrul celui difuzat sau transmis în spatiul pus la dispozitia Utilizatorilor, daca echipa UltraTech Group considera ca ati violat sau nu ati actionat conform cu litera sau spiritul Termenilor si Conditiilor si a Acordului de Licenta. Mai mult, sunteti de acord ca UltraTech Group nu va fi raspunzator fata de dumneavoastra sau orice terta parte în orice mod, pentru interzicerea si/sau stergerea contului si a accesului la serviciile puse la dispozitie.

9. La crearea contului, acordati UltraTech Group dreptul de a rula campanii publicitare sau promotionale, prin afisare in cadrul Serviciului. Tipul, modul si marimea spatiului alocat pentru publicitate poate fi schimbat la orice moment fara notificare prealabila a Utilizatorilor. Corespondenta, afacerile sau participarea în promotiile companiilor gasite prin publicitate in cadrul Serviciului, inclusiv plati sau livrari ale unor bunuri sau servicii si orice alte conditii, termene, garantii sau reprezentari asociate cu astfel de relatii sunt numai în responsabilitatea dumneavoastra si a companiei respective. Sunteti de acord ca UltraTech Group nu este raspunzator si nu va fi tras la raspundere pentru orice pierdere sau prejudiciu de orice fel, rezultat din astfel de relatii sau rezultat din prezenta publicitatii unor astfel de companii în cadrul Serviciului.

10. Nici un sfat sau alte informatii orale sau scrise, obtinute de catre Utilizator de la UltraTech Group prin intermediul Serviciului, nu va presupune o garantie alta decât cea stipulata expres in cadrul prezentului Acord de Licenta, Termeni si Conditii de utilizare.

11. Utilizatorul ia la cunostinta ca UltraTech Group nu poate controla si nu ofera alt fel de garantii privind securitatea informatiilor care trec prin reteaua sa de comunicatii si prin Internet sau prin Serviciu decât cele cerute de legea româna în vigoare. Utilizatorul ia la cunostinta ca serviciile sunt disponibile prin Internet si desi UltraTech Group face tot ce ii sta în putinta pentru a mentine securitatea informatiilor, nu poate garanta ca informatia pe care Utilizatorul o primeste sau o trimite folosind Serviciul va fi permanent în siguranta.

12. Serviciul poate fi folosit pentru a afla diferite informatii pe Internet, pentru a face legatura cu alte Retele sau site-uri web din lume, iar Utilizatorul se angajeaza sa respecte politicile de utilizare valabile în acele retele sau site-uri. Utilizatorul accepta starea de fapt ca UltraTech Group nu controleaza aceste site-uri, nu este responsabila si nu îsi asuma nici o obligatie în ceea ce priveste alte site-uri, orice link din alte site-uri sau continutul acestora. Orice includere de link-uri spre alte site-uri sau retele este facuta numai pentru ajutorul Utilizatorului în sensul utilizarii si nu implica sprijinul sau încurajarea de catre UltraTech group a materialului disponibil pe sau prin acele site-uri sau retele si nici vreo asociere cu operatorii lor. Utilizatorul acceseaza acele site-uri si le foloseste produsele si serviciile exclusiv pe propriul risc. UltraTech Group nu garanteaza ca serviciile sau materialele furnizate de terte surse sunt acceptabile si disponibile în orice zona a României. Daca Utilizatorul acceseaza alt continut sau servicii de pe site-uri ale unor terti, UltraTech Group nu este responsabila pentru respectarea de catre Utilizator sau de catre terti sau companii asociate a legilor locale sau a altor acte normative în vigoare în acele tari.

13. Utilizatorul declara în mod expres ca a luat la cunostinta de faptul ca LexNavigator, PerfectAct, Generare Natural Dinamica, SfatExpert, StareAct, SPIDI, EvoInform, MultiAsist, UltraProfil sunt marci înregistrate ale UltraTech Group.

14. Prin accesarea acestui Serviciu sunteti de acord cu faptul ca UltraTech Group are dreptul de a prelucra datele cu caracter personal ale dumneavoastra, dezvaluite ca urmare a folosirii Serviciului de catre Utilizator.

15. Înstiintarile catre Utilizatori pot fi facute si pe cale electronica, inclusiv prin afisarea catre Utilizatori în mod general în cadrul Serviciului.

16. UltraTech Group poate modifica prezentele conditii la anumite intervale de timp fara a anunta Utilizatorul. Astfel de modificari vor fi aduse la cunostinta Utilizatorului prin afisare pe site-ul web la http://www.lexnavigator.net/companie/reguli.html. Modificarile facute astfel sunt socotite a fi acceptate de catre Utilizator daca acesta continua sa foloseasca Serviciul dupa afisarea lor pe site-ul web.

17. Forta Majora - UltraTech Group nu îsi asuma responsabilitatea pentru imposibilitatea de a se conforma obligatiilor prevazute în aceste conditii, ca rezultat al oricarei cauze aflate în afara controlului sau, incluzând dar nelimitându-se la evenimente fortuite, conditii meteorologice nefavorabile, actiunea sau inactiunea guvernului, a altor retele sau a altor autoritati competente de care UltraTech Group nu este responsabila.

18. Prin utilizarea Serviciului, Utilizatorul accepta acest contract si ca orice disputa ce ar putea reiesi sau legata de el este guvernata si interpretata în concordanta cu legile României, iar Utilizatorul admite sa se supuna competentei exclusive a instantelor judecatoresti de pe teritoriul României. Acest Serviciu poate fi accesat de oriunde în România si de peste hotare. UltraTech Group nu ofera nici o asigurare ca acest Serviciu se supune legilor altor tari, în afara României. Daca Utilizatorul acceseaza acest Serviciu din afara României, o face pe riscul sau si este singur responsabil de respectarea legilor teritoriului în care se afla.

19. UltraTech Group nu garanteaza ca accesarea de catre Utilizator a Serviciului va fi confidentiala. Orice informatie pe care Utilizatorul o dezvaluie se poate sa nu fie în siguranta pe durata transmiterii ei prin Internet.

20. In eventualitatea invaliditatii oricarei clauze a acestui contract, respectiva invaliditate nu va afecta validitatea celorlalte clauze.

21. Licenta se va încheia imediat, fara a fi anuntat, în cazul în care încalcati oricare dintre termenii sau conditiile ei. În urma terminarii licentei nu veti fi îndreptatit la returnarea banilor de catre UltraTech Group sau oricare dintre distribuitorii autorizati. Clauzele privind restrictiile de utilizare vor ramâne în vigoare si dupa orice terminare a licentei.